Ładowanie strony…

Żurek staropolski

Przez a.nowak      

21 kwietnia, 2021

Żurek staropolski robiony na zakwasie. To danie jest bardzo proste i pożywne. Najbardziej lubiany w okresie jesienno zimowym.

  • Przygotowanie: 40 min
  • Gotowanie: 1 godz. 15 min
  • Liczba porcji: 4

Sposób przygotowania

1obieramy i kroimy warzywa

2gotujemy wywar i dodajemy warzywa

3dodajemy pokrojoną kiełbasę

4zagęszczamy zupę

5przyprawiamy do smaku

Można dodać koperek do dekoracji.

Składniki

1 litr wywaru z warzyw

4 kielbasy białe

2 czosnki

1 łyżka mąki

1 łyżeczka masła

4 jaja na twardo

sól, pieprz do smaku

00:00

0 Recenzji

Wszystkie pola oraz ocena gwiazdkowa są wymagane do przesłania recenzji.