21 kwietnia 202125 kwietnia 2023Anna Żurek staropolski Przez a.nowak Zupy Wieprzowina Gotowanie 21 kwietnia, 2021 Żurek staropolski robiony na zakwasie. To danie jest bardzo proste i pożywne. Najbardziej lubiany w okresie jesienno zimowym. Przygotowanie: 40 min Gotowanie: 1 godz. 15 min Liczba porcji: 4 Sposób przygotowania1obieramy i kroimy warzywa2gotujemy wywar i dodajemy warzywa3dodajemy pokrojoną kiełbasę4zagęszczamy zupę5przyprawiamy do smakuMożna dodać koperek do dekoracji. Składniki1 litr wywaru z warzyw4 kielbasy białe2 czosnki1 łyżka mąki1 łyżeczka masła4 jaja na twardo sól, pieprz do smaku 00:00 0 Recenzji Anuluj pisanie odpowiedziTwoja opinia...Wszystkie pola oraz ocena gwiazdkowa są wymagane do przesłania recenzji.Twoje imię ... Twój email ... Zapisz moje dane, adres e-mail i witrynę w przeglądarce aby wypełnić dane podczas pisania kolejnych komentarzy. Notify me of new posts by email.