Znaczniki przepisu: grzyby

Risotto z borowikami, szparagami i pastą truflową

Lekkie, kremowe, aromatyczne risotto, które skradnie podniebienie każdego kto go spróbuje ! To nie jest do opisania, to jest do spróbowania ;)

Przez n.bulanowska

Filet z kurczaka, faszerowany grzybami z sosem dyniowym

Danie typowe dla regionu galicyjskiego. Można je przygotować na dwa sposoby. Jednym z nich jest tradycyjne związanie dratwą, do którego potrzebne jest spore doświadczenie. Drugi i prostszy sposób to zawinięcie mięsa w folię aluminiową. Doskonałym połączeniem do tej potrawy jest wino półwytrawne.

Przez a.stryszowski

Arroz Meloso de conejo y champińones – Ryż Meloso z królikiem i pieczarkami

Danie kuchni hiszpańskiej, szczególnie popularne w Walencji, lecz swoją fakturą bardzo przypominające klasyczne Włoskie Risotto.

Przez m.gidelski