18 lutego 202024 lutego 2020Bogusław Krewetki w sosie sweet chilli z grzanką czosnkową Przez b.madej Ryby i owoce morza Krewetki Smażenie 18 lutego, 2020 Przygotowanie: 1 godz. Gotowanie: 25 min Liczba porcji: 1porcja Sposób przygotowania 1Krewetki marynujemy w soli, pieprzu i oliwie z oliwek. Odstawiamy na dwie godziny do lodówki. 2Masło przekładamy do miski, dodajemy czosnek, pietruszkę i szczyptę soli. Wszystko dokładnie blendujemy. 3Bagietkę kroimy pod skosem, masło smarujemy na bagietce. 4Po upływie dwóch godzin krewetki przesmażamy na bardzo rozgrzanej patelni z odrobina oliwy z oliwek. 5Na patelkę wlewamy sos sweet chilli i dodajemy paprykę wędzoną, wszystko dokładnie mieszamy i zmniejszamy na mały ogień. 6Bagietki czosnkowe wkładamy do pieca, w celu uzyskania chrupkiej bagietki. 7Krewetki dusimy przez 5 minut na małym ogniu. 8Po upływie czasu krewetki przekładamy na talerz razem z bagietka. Składniki10 krewetek50 ml oliwy z oliwek sól pieprz papryka wędzona sos sweet chilli5 ząbków czosnku200 g masła pietruszka bagietka 00:00 0 Recenzji Anuluj pisanie odpowiedziTwoja opinia...Wszystkie pola oraz ocena gwiazdkowa są wymagane do przesłania recenzji.Twoje imię ... Twój email ... Zapisz moje dane, adres e-mail i witrynę w przeglądarce aby wypełnić dane podczas pisania kolejnych komentarzy. Notify me of new posts by email.