Ładowanie strony…

Krewetki w sosie sweet chilli z grzanką czosnkową

Przez b.madej      

18 lutego, 2020

  • Przygotowanie: 1 godz.
  • Gotowanie: 25 min
  • Liczba porcji: 1porcja

Sposób przygotowania

1Krewetki marynujemy w soli, pieprzu i oliwie z oliwek. Odstawiamy na dwie godziny do lodówki.

2Masło przekładamy do miski, dodajemy czosnek, pietruszkę i szczyptę soli. Wszystko dokładnie blendujemy.

3Bagietkę kroimy pod skosem, masło smarujemy na bagietce.

4Po upływie dwóch godzin krewetki przesmażamy na bardzo rozgrzanej patelni z odrobina oliwy z oliwek.

5Na patelkę wlewamy sos sweet chilli i dodajemy paprykę wędzoną, wszystko dokładnie mieszamy i zmniejszamy na mały ogień.

6Bagietki czosnkowe wkładamy do pieca, w celu uzyskania chrupkiej bagietki.

7Krewetki dusimy przez 5 minut na małym ogniu.

8Po upływie czasu krewetki przekładamy na talerz razem z bagietka.

Składniki

10 krewetek

50 ml oliwy z oliwek

sól

pieprz

papryka wędzona

sos sweet chilli

5 ząbków czosnku

200 g masła

pietruszka

bagietka

00:00

0 Recenzji

Wszystkie pola oraz ocena gwiazdkowa są wymagane do przesłania recenzji.