23 lipca 202125 kwietnia 2023Jakub Bułeczki z Majorki Przez j. brzozowski Mięso Jajka, Mięso Smażenie 23 lipca, 2021 Bułeczki z Majorki dobre o każdej porze dnia: na śniadanie, obiad i kolację 🙂 Przygotowanie: 25 min Gotowanie: 15 min Sposób przygotowania 1Mięso wieprzowe smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. 2Do podsmażonego mięsa dodajemy surową kiełbasę peklowaną oraz pokrojone smażone pomidory. 3Farsz odstawiamy na kilka minut ciągle mieszając do czasu, aż otrzymamy spójną konsystencję. 4Dodajemy soli, pieprzu i oregano wedle gustu. 5Drylujemy łyżeczką bułeczki i wyciągamy środek (ok 1/3 z każdej bułki). 6Następnie w powstałe miejsce nakładamy farsz. 7Na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oliwy wykładamy nasze bułeczki. 8Podczas smażenia na każdą z bułek (na farsz) wybijamy jajko. 9Wszystko delikatnie podsmażamy do momentu ścięcia się białek.Gotowe - Smacznego 🙂 Składniki4 sztuki Bułek200 g Smażonych Pomidorów100 g Wpierzowiny siekanej100 g Surowej kiełbasy peklowanej1/2 szklanki Oleju z Oliwy4 sztuki Jajek1 szczypta Oregano1 szczypta pieprzu 00:00 0 Recenzji Anuluj pisanie odpowiedziTwoja opinia...Wszystkie pola oraz ocena gwiazdkowa są wymagane do przesłania recenzji.Twoje imię ... Twój email ... Zapisz moje dane, adres e-mail i witrynę w przeglądarce aby wypełnić dane podczas pisania kolejnych komentarzy. Notify me of new posts by email.