Ładowanie strony…

Bułeczki z Majorki

Przez j. brzozowski    ,   

23 lipca, 2021

Bułeczki z Majorki dobre o każdej porze dnia: na śniadanie, obiad i kolację 🙂

  • Przygotowanie: 25 min
  • Gotowanie: 15 min

Sposób przygotowania

1Mięso wieprzowe smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy z oliwek.

2Do podsmażonego mięsa dodajemy surową kiełbasę peklowaną oraz pokrojone smażone pomidory.

3Farsz odstawiamy na kilka minut ciągle mieszając do czasu, aż otrzymamy spójną konsystencję.

4Dodajemy soli, pieprzu i oregano wedle gustu.

5Drylujemy łyżeczką bułeczki i wyciągamy środek (ok 1/3 z każdej bułki).

6Następnie w powstałe miejsce nakładamy farsz.

7Na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oliwy wykładamy nasze bułeczki.

8Podczas smażenia na każdą z bułek (na farsz) wybijamy jajko.

9Wszystko delikatnie podsmażamy do momentu ścięcia się białek.

Gotowe - Smacznego 🙂

Składniki

4 sztuki Bułek

200 g Smażonych Pomidorów

100 g Wpierzowiny siekanej

100 g Surowej kiełbasy peklowanej

1/2 szklanki Oleju z Oliwy

4 sztuki Jajek

1 szczypta Oregano

1 szczypta pieprzu

00:00

0 Recenzji

Wszystkie pola oraz ocena gwiazdkowa są wymagane do przesłania recenzji.