Walencja daje możliwości na przyszłość
Osobiste odczucia związane z projektem „Gotuj po Hiszpańsku”
Projekt ,,Gotuj Po Hiszpańsku” jest dla każdego, kto interesuje się lub profesjonalnie zajmuje gastronomią. Udział w tym projekcie od samego początku jeszcze w Polsce gdzie poznajesz nowych ludzi, uczysz się nowego języka oraz nabierasz pewności siebie, poprzez rozmowy z wykwalifikowanymi ludźmi pokazuje, że możesz wiele zmienić w swoim życiu.
Pierwsze dni w nowym mieście
Przyjazd do Hiszpanii to kolejny etap z wielu gdzie nowe otoczenie oraz kultura wpływają na człowieka. Pierwsze dni w nowym mieście odebrałem bardzo fajnie. Sama aklimatyzacja przebiega wspaniale przez fakt, że tu na miejscu są wyjątkowi ludzie tacy jak Maria Jose, która jako mentor i wspaniały nauczyciel kuchni hiszpańskiej jest ostoją oraz miłym duchem całego wyjazdu.
Nowe smaki
Nowa kuchnia to doświadczenie, które wiele wnosi, jeśli chodzi o umiejętności i wiedzę. Nowe smaki, wiele ciekawych i nietypowych potraw, które otwierają kubki smakowe na inny świat. Samo miasto tętni życiem cały czas pomimo trudnej covid sytuacji. Można poczuć ludzką życzliwość i pomoc w chwili potrzeby. Pogoda ducha idzie w parze z pogodą na zewnątrz, gdzie gorące hiszpańskie powietrze nastawia pozytywnie do nowych działań oraz doświadczeń.
Szansa, która może się nie powtórzyć
Sam projekt daje mi bardzo wiele, jeśli chodzi o doświadczenie w gastronomi oraz poznawanie nowej kultury. Jako kucharz z wykształcenia myślę o związaniu mojej przyszłości z tym zawodem. A udział w projekcie utwierdza mnie w tym przekonaniu i daje mi wielką szansę na rozwój. Szansę, która może się nie powtórzyć.