Ładowanie strony…

Autor

j.michalewski

Jędrzej, 20.

Na imię mam Jędrzej, znajomi często zdrobniają na "Jędrek"
Urodziłem się w Myślenicach, położonych 30 kilometrów na południe od Krakowa.
Mieszkam tam od dziecka, skończyłem tam także szkołę gastronomiczną, po której zdobyłem kwalifikacje gastronomiczne( T.06 I T.15)
Pasje do gotowania zaczerpnąłem od siostry, która sama zarządza i gotuje w swojej restauracji, a także mamy, która od najmłodszych lat, edukowała mnie w dobieraniu składników, przypraw i łączenia ich.
Na co dzień jestem człowiekiem aktywnym - trenuję boks, zdobywam góry, jeżdżę na rowerze, a w domu to ja przejąłem kuchnię i teraz ja dobieram, łączę, próbuję, tworzę i serwuję dania.
Lubię czytać książki kucharskie, poradniki restauratorów, a także ciekawostki które można znaleźć w sieci.
Projekt. Do projektu zgłosiłem się z chęcią zdobycia doświadczenia, nauki języka, z możliwością poznania kultury Iberyjskiej, jak i osób biorących udział w projekcie.
Preferuję kuchnię polską z akcentami blisko-wschodnimi.
Uważam że udział w projekcie otwiera mi nową drogę do poznania kuchni hiszpańskiej, w której duży nacisk wywierają owoce morza i regionalne produkty strączkowe.

Moje przepisy
Czas
Ocena
Schab iberyjski z karmelizowanym batatem Kategoria: Mięso
Główny składnik: Wieprzowina
Metoda: Smażenie, Blanszowanie
4 godz. 30 min

Nie znaleziono recenzji.