Ładowanie strony…

Vichyssoise de manzana (zupa porowo-jabłkowa)

Przez j.bishara-brzecka    , ,   

16 marca, 2020

Zupę można podawać na zimno bądź ciepło. Latem jako chłodnik doskonale orzeźwi a w wersji ciepłej można podawać w chłodniejsze dni.

  • Przygotowanie: 35 min
  • Gotowanie: 35 min

Sposób przygotowania

1Obierz jabłka i pokrój w kostkę zachowując niewielką ilość do dekoracji.

2Umyj i pokrój białą część pora w talarki.

3Rozpuść masło w garnku i dodaj do niego pokrojone jabłka i pora, dusić około 6 minut .

4Podduszone jabłka z porem zalej bulionem i gotuj przez 20 min.

5Zblenduj wszystkie składniki na krem, dodaj śmietanę, pieprz i sól do smaku. Udekoruj kawałkami jabłka. Smacznego!

Danie kuchni andaluzyjskiej.

Składniki

5 sztuk jabłek

1 litr bulionu z kurczaka

1 sztuka pora

20 g szczypiorku

200 ml śmietany 30 %

30 g masła

1 szczypta pieprzu

1 szczypta soli

00:00

0 Recenzji

Wszystkie pola oraz ocena gwiazdkowa są wymagane do przesłania recenzji.