16 marca 202025 kwietnia 2023j.bishara-brzecka Vichyssoise de manzana (zupa porowo-jabłkowa) Przez j.bishara-brzecka Zupy Jabłka, masło, Por Gotowanie 16 marca, 2020 Zupę można podawać na zimno bądź ciepło. Latem jako chłodnik doskonale orzeźwi a w wersji ciepłej można podawać w chłodniejsze dni. Przygotowanie: 35 min Gotowanie: 35 min Sposób przygotowania1Obierz jabłka i pokrój w kostkę zachowując niewielką ilość do dekoracji. 2Umyj i pokrój białą część pora w talarki.3Rozpuść masło w garnku i dodaj do niego pokrojone jabłka i pora, dusić około 6 minut .4Podduszone jabłka z porem zalej bulionem i gotuj przez 20 min. 5Zblenduj wszystkie składniki na krem, dodaj śmietanę, pieprz i sól do smaku. Udekoruj kawałkami jabłka. Smacznego!Danie kuchni andaluzyjskiej. Składniki5 sztuk jabłek1 litr bulionu z kurczaka1 sztuka pora20 g szczypiorku200 ml śmietany 30 %30 g masła1 szczypta pieprzu1 szczypta soli 00:00 0 Recenzji Anuluj pisanie odpowiedziTwoja opinia...Wszystkie pola oraz ocena gwiazdkowa są wymagane do przesłania recenzji.Twoje imię ... Twój email ... Zapisz moje dane, adres e-mail i witrynę w przeglądarce aby wypełnić dane podczas pisania kolejnych komentarzy. Notify me of new posts by email.