Ładowanie strony…

Smażony chlebek miodowy z konfitutarą jabłkową, serem i rozmarynem – Pan Frito de miel con confiutarade manzana,queso idiazábal y romero

Przez k. then    ,   

19 lipca, 2021

Przedstawiam Wam bardzo ciekawą, smaczną  i szybką w przygotowaniu propozycję deseru. Potrzebujemy tylko kilku składników, które zazwyczaj znajdują się w każdej polskiej kuchni.

  • Przygotowanie: 30 min
  • Gotowanie: 15 min

Sposób przygotowania

1Z chleba wycinamy okrągłe talarki ( z samego środka) najlepiej używając do tego ringu.

2Jabłka obieramy, wyciągamy środek, i kroimy na tzw. łódki.

3Na rozgrzaną patelnie układamy wycięte krążki chleba po chwili dodajemy odrobinę masła.

4Gdy nasz chlebek będzie złocisty należy dodać łyżkę lub dwie miodu i zostawić chwilkę na patelni.

5Chlebek przekładamy na talerz.

6Na tej samej rozgrzanej patelni należy przygotować jabłka.

7Wkładamy na patelnię resztę masła i układamy na nią pokrojone w łódeczki jabłka.

8 Podsmażamy i dodajemy kolejne łyżki miodu tak żeby utworzył nam się sos. Pod koniec dodajemy do sosu gałązki rozmarynu.

9Jabłka przekładamy na chlebek, polewamy sosem.

10Całość zdobimy serem wędzonym.

Smacznego!

Składniki

1 sztuka Chleb tostowy

300 g Miodu

75 g Masła

25 g Cukru

4 sztuki Jabłka

10 g Sera Wędzonego

00:00

0 Recenzji

Wszystkie pola oraz ocena gwiazdkowa są wymagane do przesłania recenzji.