Ładowanie strony…

Gazpacho verde

Przez d.grzywa    , ,   

24 października, 2018

Gazpacho to typowo hiszpańska potrawa. Zwykle do jej przygotowania wykorzystuje się soczyste i dojrzałe pomidory oraz czerwoną paprykę.  Przepis poniżej jest z kolei zieloną alternatywą tego południowego chłodnika.

  • Liczba porcji: 4

Sposób przygotowania

1 Ogórki, cukinię oraz cebulę dymkę pokroić w kostkę.

2Z awokado wydrążyć miąższ i dodać do pokrojonych warzyw.

3Bułkę rozdrobnić i polać oliwą. Odstawić, aby oliwa wsiąkła w pieczywo.

4Następnie wszystko zblendować i przyprawić solą oraz pieprzem.

Gazpacho podawać w głębokim talerzu bądź miseczce na zupę.  Na wierzch gazpacho poszatkować odrobinę zielonej papryki, ogórka i cebulki dymki.  Skropić oliwą.

Składniki

3 sztuki OGÓRKÓW ZIELONYCH

1 sztuka AWOKADO

1 sztuka CUKINII

2 sztuki PAPRYKI ZIELONEJ

2 sztuki CEBULI DYMKI

2 sztuki ZĄBKÓW CZOSNKU

1 sztuka BUŁKI PSZENNEJ

50 ml OLIWY

1 szczypta SOLI

1 szczypta PIEPRZU

00:00

0 Recenzji

Wszystkie pola oraz ocena gwiazdkowa są wymagane do przesłania recenzji.