Ładowanie strony…

Placki z Krewetkami

Przez j. brzozowski      

16 lipca, 2021

Pyszne, aromatyczne placuszki z krewetkami.Do ich przygotowania potrzebujesz tylko kilku  składników i danie  kuchni śródziemnomorskiej gotowe.

  • Przygotowanie: 35 min
  • Gotowanie: 15 min

Sposób przygotowania

1Cebulę i natkę z pietruszki drobno kroimy.

2Do miski wsypujemy dwa typy mąki, sól, dodajemy wodę i mieszamy dokładnie, do momentu pozbycia się grudek.

3Krewetki należy oczyścić, oderwać ogonki (jeśli jest taka konieczność )należy pozostawić samo mięso.

4Do masy dodajemy wcześniej przygotowaną cebulę, pietruszkę oraz krewetki i mieszamy dokładnie, do momentu, gdy masa stanie się wystarczająco płynna.

5Całość odstawiamy na pół godziny do lodówki.

6Na mocno rozgrzany olej za pomocą łyżki wykładamy porcje masy.

7Smażymy do momentu zarumienienia i osiągniecia efektu chrupkości.

8SMACZNEGO! 🙂

Składniki

150 g Krewetek

150 g Mąki Pszennej

50 g Mąki z Fasoli Włoskiej

1 sztuka Cebuli

300 ml Zimnej Wody

1 szczypta Soli

Natki z pietruszki

0,25 szklanki Oliwy z oliwek Virgen do Smażenia

00:00

0 Recenzji

Wszystkie pola oraz ocena gwiazdkowa są wymagane do przesłania recenzji.