16 lipca 202116 lipca 2021Jakub Placki z Krewetkami Przez j. brzozowski Placki z krewetkami Krewetki Smażenie 16 lipca, 2021 Pyszne, aromatyczne placuszki z krewetkami.Do ich przygotowania potrzebujesz tylko kilku składników i danie kuchni śródziemnomorskiej gotowe. Przygotowanie: 35 min Gotowanie: 15 min Sposób przygotowania 1Cebulę i natkę z pietruszki drobno kroimy. 2Do miski wsypujemy dwa typy mąki, sól, dodajemy wodę i mieszamy dokładnie, do momentu pozbycia się grudek. 3Krewetki należy oczyścić, oderwać ogonki (jeśli jest taka konieczność )należy pozostawić samo mięso. 4Do masy dodajemy wcześniej przygotowaną cebulę, pietruszkę oraz krewetki i mieszamy dokładnie, do momentu, gdy masa stanie się wystarczająco płynna. 5Całość odstawiamy na pół godziny do lodówki. 6Na mocno rozgrzany olej za pomocą łyżki wykładamy porcje masy. 7Smażymy do momentu zarumienienia i osiągniecia efektu chrupkości. 8SMACZNEGO! 🙂 Składniki150 g Krewetek150 g Mąki Pszennej50 g Mąki z Fasoli Włoskiej1 sztuka Cebuli300 ml Zimnej Wody1 szczypta Soli Natki z pietruszki0,25 szklanki Oliwy z oliwek Virgen do Smażenia 00:00 0 Recenzji Anuluj pisanie odpowiedziTwoja opinia...Wszystkie pola oraz ocena gwiazdkowa są wymagane do przesłania recenzji.Twoje imię ... Twój email ... Zapisz moje dane, adres e-mail i witrynę w przeglądarce aby wypełnić dane podczas pisania kolejnych komentarzy. Notify me of new posts by email.