Sposób przygotowania
125 g masła rozpuścić i posmarować wcześniej przygotowane foremki na nasze fondanty, wstawić do lodówki na 10-15 minut aby masło zastygło.
2Wyjmujemy je z lodówki smarujemy je ponownie masłem i oporuszamy nasze foremki kakao, nadmiar strzepujemy.
3W rondelku rozpuszczamy na średnim ogniu nasze 100g masła z czekoladą ciągle mieszając, do momentu uzyskania gładkiej i jednolitej masy.
4Następnie mikserem ubijamy jajka z cukrem do momentu podwojenia i uzyskania jasnożółtej masy. Następnie dodajemy mąkę i mieszamy...
5Ciągle mieszając stopniowo dodajemy rozpuszczoną czekoladę z masłem, mieszając do momentu otrzymania dosyć gęstego ciasta.
6Ciasto ostrożnie nakładamy do foremek bądź kokilek przygotowanych we wskazany sposób na samym początku i odstawiamy na 20 minut do lodówki.
7Piec w rozgrzanym piekarniku do 180°C z termo obiegiem bądź w temperaturze 200°C bez tej funkcji, bacznie obserwując aby nasze fondanty były upieczone z zewnątrz pozostawiając płynny środek.
8Wyciągamy z piekarnika, dajemy im odpocząć ok 2 min, serwujemy z lodami waniliowymi, czekoladowym, śmietankowymi; z dodatkiem owoców takie jak maliny, truskawki, jeżyny etc.
** Czas pieczenia może ulec zmianie w zależności od piekarnika. **
¡Buen aproveche!