Ładowanie strony…

Espárragos a la parilla con queso manchego/Grilowane szparagi z serem manchego

Przez k.fryszka    , , ,   

1 lutego, 2022

Aromatyczne warzywa zatopione w maślano-oliwnym sosie z płatkami pysznego dojrzewającego sera z mleka owczego posypane pistacjowym pyłem zadowolą nawet największych zatwardziałych mięsożerców.

  • Przygotowanie: 1 godz. 15 min
  • Gotowanie: 5 min
  • Liczba porcji: 2 porcje

Sposób przygotowania

1Szparagi obieramy i gotujemy al dente.

2Następnie układamy je na grillu albo na patelni grillowej. Grillujemy z każdej strony i wykładamy na talerz.

3Masło mieszamy z oliwą i roztapiamy na patelni.

4Dodajemy soli i polewamy zgrillowane szparagi.

5Pistacje prażymy na suchej patelni i siekamy.

6Obieraczką wycinamy płatki z sera.

7Posypujemy gotowe danie posiekanymi pistacjami i serem. Smacznego 🙂

Składniki

500 g Szparagi białej

60 g Dojrzałego sera owczego manchego

50 ml Oliwy z pierwszego tłoczenia

60 g Pistacji

50 g Masła

2 szczypty Soli

00:00

0 Recenzji

Wszystkie pola oraz ocena gwiazdkowa są wymagane do przesłania recenzji.