Mousse de galleta
Mousse de galleta to wspaniały deser, słodki i delikatny, i bardzo mleczny. Dla miłośników śmietany jest to najlepszy przepis. Jego walorem jest łatwy sposób przygotowania.
By t.kolsut
Fideua de Pato czyli makaron z kaczką
Fideua de pato, którą przyrządziliśmy jest pochodną potrawy paella. Fideua to rodzaj makaronu, jest bardzo cienki i krótki. Ale zamiast ryżu dodaje się właśnie krótki makaron, natomiast jeśli chodzi o resztę składników. Ogólnie danie pochodzi z Walencji. Jest to potrawa stworzona przez rybaków. Po złowieniu, kiedy został nadmiar owoców morza, a nie mogli ich sprzedać postanowili zrobić z nich paella. Ponieważ nie mieli ryżu, zastąpili go makaronem.
Fideua podawana jest często na niedzielny obiad.
By p.musial
Krem Natillas - delikatny smak cynamonu i cytryny
Natillas to tradycyjny i popularny deser kuchni hiszpańskiej podawany na stołach całej Hiszpanii. Smak, który osiąga dzięki infuzji cynamonu i skórki cytryny na pewno Was zaskoczy.
By m.krolik