Ładowanie strony…

Pasta choux

Przez Joanna      ,

18 lutego, 2019

Pasta choux, jajka, masło, mąka, cukier, woda, gotowanie, pieczenie w wysokiej temperaturze, Na papierze do pieczenia zrobić małe kuleczki, bita śmietana

  • Przygotowanie: 35 min
  • Gotowanie: 20 min
  • Liczba porcji: 8 porcji

Sposób przygotowania

1Doprowadzić do wrzenia wodę, masło, sól i cukier, zdjąć z ognia.

2Dodać mąkę i ponownie postawić na małym ogniu, cały czas mieszając do czasu aż masa zacznie się oddzielać od garnka. Zdjąć z ognia. Przestudzić, wciąż mieszając.

3Dodać jajka jedno po drugim, dokładnie łącząc je z masą.

4Na papierze do pieczenia za pomocą rękawa kuchennego zrobić małe kuleczki, lub „paluszki” tudzież inne figury.

5Piec w nagrzanym piekarniku w 225°C aż staną się złociste. Uwaga! Podczas pieczenia nie należy otwierać piekarnika.

6Przestudzić, przekroić i wypełnić bitą śmietaną. Po wierzchu posypać cukrem pudrem.

Smacznego!

Składniki

188 ml wody

75 g masła

150 g mąki

3 jajka

9 g cukru

2 g soli

bita śmietana

00:00

0 Recenzji

Wszystkie pola oraz ocena gwiazdkowa są wymagane do przesłania recenzji.