Ładowanie strony…
potrawa
potrawa

Bizcocho de Manzana y Zanahoria- Jabłkowo- marchewkowy biszkopt

Przez m.nowak    

14 czerwca, 2017

Biszkopt jabłkowo - marchewkowy to stosunkowo prosty przepis, który sprawdzi się idealnie przy każdej okazji. Jest to jeden z przepisów stosowany w wielu hiszpańskich domach ze względu na prostotę jego wykonania. Idealnie łączy się z płynną czekoladą, jak i z owocowymi sosami, więc można stwierdzić, że jest to idealna baza do stworzenia wspaniałego i zarazem pysznego deseru, który zachwyci wszystkich domowników.

  • Przygotowanie: 15 min
  • Gotowanie: 40 min

Sposób przygotowania

1Jabłko i marchew obieramy ze skórki i ścieramy na tarce (grube oczka).

2Jajka ucieramy z cukrem do momentu powstania jednolitej masy.

3Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy.

4Przelewamy masę do silikonowych foremek.

5Piekarnik ustawiamy na 170 stopni.

6Wkładamy do piekarnika na 30- 45 minut, dopóki ciasto nie zbrązowieje.

7Podajemy na zimno z cukrem pudrem.

Składniki

1 sztuka jabłka

2 sztuki marchewki

120 g masła

250 g cukru

250 g mąki pszennej

6 sztuki jajek

1 łyżka proszku do pieczenia

00:00

0 Recenzji

Wszystkie pola oraz ocena gwiazdkowa są wymagane do przesłania recenzji.