Tarta de queso
Przez p.zarnowski Desery Jajka, masło Pieczenie
25 października, 2019
Zainspirowałem się tym deserem kiedy pierwszy raz go spróbowałem, bardzo mi zasmakował, więc stwierdziłem że dodam jego przepis. Jest to ciasto z 2 rodzajów sera. Smak jest bardzo ciekawy i polecam spróbować. A przez to, że jest łatwy w wykonaniu każdy sobie z nim poradzi. Deser ten często spotykałem w restauracjach Walencji.
- Przygotowanie: 40 min
- Gotowanie: 15 min
Sposób przygotowania
1Rozgnieć herbatniki na bardzo drobno
2Rozpuść masło i wlej je do herbatników, wymieszaj
3Wyłóż mieszankę na blachę tortownicy i równomiernie rozprowadź
4ubij jajka z cukrem
5dodaj serek mascarpone i ser kozi i ubijaj dłuższą chwilę aby składniki się wymieszały
6Dodaj do ciasta śmietankę i kontynuuj mieszanie
7Kiedy nasza masa będzie miała odpowiednią konsystencję i nie będzie zawierała grudek, przelewamy ja do tortownicy wypełnionej herbatnikami
8pieczemy nasze ciasto 12-15 min w temperaturze 215°C
9Gdy będzie już upieczona to należy ją schłodzić i trzymać w lodówce kilka godzin