Ładowanie strony…

Tarta de queso

Przez p.zarnowski    ,   

25 października, 2019

Zainspirowałem się tym deserem kiedy pierwszy raz go spróbowałem, bardzo mi zasmakował, więc stwierdziłem że dodam jego przepis. Jest to ciasto z 2 rodzajów sera. Smak jest bardzo ciekawy i polecam spróbować. A przez to, że jest łatwy w wykonaniu każdy sobie z nim poradzi. Deser ten często spotykałem w restauracjach Walencji.

  • Przygotowanie: 40 min
  • Gotowanie: 15 min

Sposób przygotowania

1Rozgnieć herbatniki na bardzo drobno

2Rozpuść masło i wlej je do herbatników, wymieszaj

3Wyłóż mieszankę na blachę tortownicy i równomiernie rozprowadź

4ubij jajka z cukrem

5dodaj serek mascarpone i ser kozi i ubijaj dłuższą chwilę aby składniki się wymieszały

6Dodaj do ciasta śmietankę i kontynuuj mieszanie

7Kiedy nasza masa będzie miała odpowiednią konsystencję i nie będzie zawierała grudek, przelewamy ja do tortownicy wypełnionej herbatnikami

8pieczemy nasze ciasto 12-15 min w temperaturze 215°C

9Gdy będzie już upieczona to należy ją schłodzić i trzymać w lodówce kilka godzin

Składniki

Spód

150 g herbatników

150 g masła

Masa

6 jaj

200 g cukru

150 g koziego sera

450 g serka mascarpone

400 g śmietanki 35%

00:00

0 Recenzji

Wszystkie pola oraz ocena gwiazdkowa są wymagane do przesłania recenzji.