Ładowanie strony…

Biszkopt hiszpański

Przez m.mikolajczyk    ,   

25 października, 2019

Często mówimy, że piękno tkwi w prostocie, a moim zdaniem również smak, dlatego przedstawiam przepis na biszkopt hiszpański. Prosty w przygotowaniu i pyszny 🙂

  • Przygotowanie: 15 min
  • Gotowanie: 35 min
  • Liczba porcji: 6

Sposób przygotowania

1Do miski wlewamy jogurt, wbijamy jajka i dosypujemy cukier.

2Wszystko miksujemy do uzyskania gładkiej masy.

3Następnie dodajemy saszetkę drożdży, kubek oleju i 3 kubki mąki. Ponownie miksujemy składniki.

4Formę do ciasta smarujemy masłem i wlewamy masę.

5Ustawiamy piekarnik na 170 stopni i pieczemy przez 35 min.

Jogurt cytrynowy możemy zastąpić jogurtem naturalnym i podczas mieszania składników dodać aromat cytrynowy.

Ciasto możemy podawać z cukrem pudrem.

Smacznego!

Składniki

300 g jogurt cytrynowy

3 jaja

10 g masła

saszetka drożdży

300 ml oleju słonecznikowego

600 g cukru

900 g mąki

00:00

0 Recenzji

Wszystkie pola oraz ocena gwiazdkowa są wymagane do przesłania recenzji.