Ładowanie strony…

Tacos Al Pastor Veganos

Przez k.fryszka    , , ,   

7 marca, 2022

Bardzo prosta i szybka wegańska przekąska. Jest to danie , które poznaliśmy na warsztatach kulinarnych w Walencji prowadzonych przez  Marię Jose.

  • Przygotowanie: 45 min
  • Gotowanie: 25 min
  • Liczba porcji: 3

Sposób przygotowania

1Rozgrzej piekarnik do 230°C.

2Dynie i ananasa obierz i pokrój w mala kostkę, skrop oliwą i dodaj przyprawę do fajita.

3Piecz przez około 10-15 minut.

4Podczas gdy warzywa są w piekarniku, posiekaj bardzo drobno rzodkiewkę, cebulę i kapustę i dopraw sokiem z limonki, solą i pieprzem.

5Placki tortilli podgrzej na suchej patelni i złóż w połowie tworząc z nich półrulon.

6Wypełnij przygotowane "miseczki" warzywami pieczonymi i kapustą, a na wierzch ułóż paski awokado.

7Jako dopełnienie tego dania idealnie sprawdzi się majonez sriracha.

Składniki

900 g Dynii

1/2 sztuki Ananasa

4 łyżki Soku z limonki

200 g Rzodkiewki

8 sztuk Tortilli

1,5 sztuki Cebuli

60 ml Oliwy

4 łyżeczki Przyprawy do fajitas

1 sztuka Awokado

1/2 sztuki Kapusty białej

00:00

1 Recenzja

Patryk

20 kwietnia, 2023

Najlepsze Tacos jakie jadłem

Wszystkie pola oraz ocena gwiazdkowa są wymagane do przesłania recenzji.