Ładowanie strony…

Przepis na Crema Catalana

Przez a.cyganek    ,   

9 lipca, 2018

Przepis na tradycyjny deser z Barcelony - Crema Catalana

Crema Catalana to tradycyjny deser pochodzący z Barcelony, podobny do kremu Brulee, przygotowywany w Hiszpani 19 marca w dzień św. Józefa. Najlepiej komponuje się ze świeżymi owocami.

  • Liczba porcji: 1 porcja

Sposób przygotowania

1Zetrzeć wanilię w celu uzyskania nasion.

2Wymieszać wszystkie składniki i przelać je do odpowiedniego naczynia.

3Podgrzać w piekarnik o temperaturze 105 stopni przez 25 minut, następnie

4schłodzić w lodówce. Posypać cukrem i przypalić w celu jego skarmelizowania

Składniki

0,2 litr śmietany

0,1 litr mleka

80 g żółtka

50 g Cukru

połowa laski wanilii

00:00

0 Recenzji

Wszystkie pola oraz ocena gwiazdkowa są wymagane do przesłania recenzji.