Znaczniki przepisu: mleko
Mejillones tigre – Mule tygrysie
Ciekawa propozycja hiszpańskiego "tapas" podana w bardzo kreatywny sposób.
Przez w. kusiak
Pastel de crema y coco – budyniowe ciasto kokosowe
Przepis na to ciasto pochodzi z książki kucharskiej klasztorów klauzurowych z okolic Asturii.
Przez a.rusniok
Risotto z kalmarów
Risotto z kalmarów, to nowoczesna wersja domowej kuchni hiszpańskiej.
Przez i.solodovnyk
Przepis na Crema Catalana
Przepis na tradycyjny deser z Barcelony - Crema Catalana
Crema Catalana to tradycyjny deser pochodzący z Barcelony, podobny do kremu Brulee, przygotowywany w Hiszpani 19 marca w dzień św. Józefa. Najlepiej komponuje się ze świeżymi owocami.
Przez a.cyganek
Torrijas, jak je robić, kuchnia hiszpańska
Hiszpańska słodycz dla każdego. Będąc na praktykach w Walencji, podstawą było poznać co to takiego Torrija i jak ją przyrządzić.
Przez b.l.sanchez
Torrija czyli innymi słowy chleb smażony na słodko
Torrja tradycyjny hiszpański deser
Przez a.imielinska
Croquetas de Jamon – Hiszpańskie krokiety z szynką serrano
Croquetas de jamon
Są to małe krokieciki, często serwowane w hiszpańskich restauracjach. Można je podawać jako przystawkę lub całkowicie osobne danie.
Przez a.adamska
Krem Natillas – delikatny smak cynamonu i cytryny
Natillas to tradycyjny i popularny deser kuchni hiszpańskiej podawany na stołach całej Hiszpanii. Smak, który osiąga dzięki infuzji cynamonu i skórki cytryny na pewno Was zaskoczy.
Przez m.duch