Kategoria: Makaron
Cannelloni z kurczakiem
Cannelloni z kurczakiem to nic więcej, jak znane nam dobrze z kuchni włoskiej cannelloni, ale doprawione hiszpańskim sznytem! Smaczne, dobre zarówno na wieczory ze znajomymi jak i na samotne jedzenie w łóżku podczas oglądaniu ulubionego serialu. Łatwe w przygotowaniu i przechowywaniu (po wstępnym upieczeniu warto zostawić w zamrażarce do momentu, gdy znów złapie nas na nie smak!)
Przez Dominik
Makaron z krewetkami w sosie maślano-winnym
Danie przygotowane ze składników znalezionych w lodówce, w czasie sjesty podczas praktyk.
Pożywny, szybki a przede wszystkim smaczny makaron który można przygotować w kilka chwil wolnego czasu.
Przez p.witek
Fideua de marisco
To typowe danie w Hiszpanii, w szczególności w basenie Morza Śródziemnego. Podobne do paelli, ale zamiast ryżu podawane jest z makaronem. Ja proponuje wersję z owocami morza, jednak można też spotkać z kurczakiem, warzywami albo mieszane.
Przez s.sikorskyi
Fideua de Pato czyli makaron z kaczką
Fideua to potrawa powstała na wskutek zamiennika składnika paella'i- z ryżu na makaron. Wszystko za sprawą marynarzy, którym zabrakło ryżu na pokładzie statku.
Przez p.musial