Główny składnik: Jajka

Tortilla de Patatas

Chciałbym przedstawić znaną powszechnie "tortille de patatas". Żeby wiedzieć jak ją zrobić, trzeba zobaczyć to na własne oczy.

Przez Mateo

Mousse de galleta

Mousse de galleta tak zwane ciasteczko koloru musztardowego.

Przez t.kolsut

Ensalada Tropical – pyszna sałatka tropikalna

Ensalada Tropical czyli sałatka tropikalna. Niepowtarzalna sałatka z surimi oraz palmito. Polecam serdecznie prostą przekąskę, jest pyszna i zdrowa.

Przez i.chalibozek

Torrijas, jak je robić, kuchnia hiszpańska

Hiszpańska słodycz dla każdego. Będąc na praktykach w Walencji, podstawą było poznać co to takiego Torrija i jak ją przyrządzić.

Przez b.l.sanchez

potrawa kuchni hiszpańskiej

Pollo en pepotoria – potrawka z kurczaka

Pollo en pepotoria - potrawka z kurczaka dla fanów dań z piersi kurczaka. Z ryżem komponuje się wspaniale. Z dodatkiem pistacji tworzy niepowtarzalny smak i aromat.

Przez d.stoklosa

potrawy kuchni hiszpańskiej

Torrija czyli innymi słowy chleb smażony na słodko

Torrja tradycyjny hiszpański deser

Przez a.imielinska

Salmorejo – chłodnik z okolic Kordoby

Salmorejo jest to chłodnik, który pochodzi z regionu Kordoby. Sposób przygotowania jest dziecinnie prosty, a efekt końcowy przyjemnie orzeźwiający, jednak należy pamiętać o jakości składników w tym przypadku potrzebujemy najwyższej jakości oliwy, jak i mocno dojrzałych soczystych pomidorów.

mmPrzez s.wojciechowski

Tortilla de patatas – hiszpański omlet

Tortilla de patatas jest hiszpańską odmianą omleta z ziemniakami. Jest jednym z najczęściej podawanych dań kuchni hiszpańskiej. Smakuje bardzo dobrze zarówno zaraz po przyrządzeniu, jak i na drugi dzień - na zimno.

Przez a.bednarek