Sposób przygotowania
1wyfiletować rybę i każdy filet pokroić na części o wielkości 5 cm
2głowę i szkielet ryby zalać wodą i ugotować wywar
3cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie
4do podsmażonej cebuli dodać paprykę i chili i mąkę, następnie zetrzeć pomidory na tarce i dodać do reszty
5100 ml wywaru odlać a resztę wlać do garnka
6ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, dodać do gotującej się potrawy i gotować do miękkości bez przykrywki, dzięki czemu wywar ulegnie redukcji
7pietruszkę, migdały i 100 ml wywaru miksujemy na masę z lekkimi grudkami
8gdy ziemniaki będą pół twarde dodajemy przygotowaną wcześniej salsę migdałową i gotujemy do miękkości ziemniaków
9po ugotowaniu ziemniaków wyłączamy palnik i kładziemy na wywar kawałki ryb skórą do góry i przykrywami i czekamy 15 minut
Można użyć dowolnej ryby.
Anuluj pisanie odpowiedzi