Główny składnik: Nabiał
Torrija czyli innymi słowy chleb smażony na słodko
Torrja tradycyjny hiszpański deser
Przez a.imielinska
Croquetas de Jamon – Hiszpańskie krokiety z szynką serrano
Croquetas de jamon
Są to małe krokieciki, często serwowane w hiszpańskich restauracjach. Można je podawać jako przystawkę lub całkowicie osobne danie.
Przez a.adamska
Arroz con leche – ryż na mleku i cynamonie z cytrusową nutą
Jednym z najbardziej tradycyjnych deserów kuchni hiszpańskiej jest Arroz con Leche. Pomimo, że składa się on z prostych składników i jest łatwy w przygotowaniu, podaje się go nawet w wykwintnych, hiszpańskich restauracjach.
Przez j.rumian
Krem Natillas – delikatny smak cynamonu i cytryny
Natillas to tradycyjny i popularny deser kuchni hiszpańskiej podawany na stołach całej Hiszpanii. Smak, który osiąga dzięki infuzji cynamonu i skórki cytryny na pewno Was zaskoczy.
Przez m.duch