Główny składnik: Jabłka
Krem z ricotty z jabłkami – Crema de ricota con manzana
Lekki deser, łatwy do przygotowania w krótkim czasie. Bez pieczenia i dużej ilości składników. Idealny na gorące dni oraz brak czasu na gotowanie!
Przez a.dej
Smażony chlebek miodowy z konfitutarą jabłkową, serem i rozmarynem – Pan Frito de miel con confiutarade manzana,queso idiazábal y romero
Przedstawiam Wam bardzo ciekawą, smaczną i szybką w przygotowaniu propozycję deseru. Potrzebujemy tylko kilku składników, które zazwyczaj znajdują się w każdej polskiej kuchni.
Przez k. then
Vichyssoise de manzana (zupa porowo-jabłkowa)
Zupę można podawać na zimno bądź ciepło. Latem jako chłodnik doskonale orzeźwi a w wersji ciepłej można podawać w chłodniejsze dni.
Przez j.bishara-brzecka
Risotto z kalmarów
Risotto z kalmarów, to nowoczesna wersja domowej kuchni hiszpańskiej.
Przez i.solodovnyk
Tarta De Manzana
Tarta De Manzana to dość popularny deser w Hiszpanii. Dlatego też go wybrałem. Wiem, że przepisów na tę tartę jest mnóstwo, ale napisałem tak jak robię go ja. Uważam, że jest to świetny deser. Główną jego zaletą jest prostota wykonania. Wygląda też bardzo efektownie, przez co spokojnie można go podać na jakiejś imprezie domowej.
Przez j.moskala