Sercówki jadalne w towarzystwie kremu z groszku
17 listopada, 2020
Krem z groszku z tego przepisu to świetny sposób, na przeniesienie się w śródziemnomorski klimat bez potrzeby wychodzenia z domu (poza wycieczką do najbliższego sklepu). Prosty, szybki i smakowity przepis, to wszystko, co tutaj znajdziesz!
- Przygotowanie: 20 min
- Gotowanie: 20 min
- Liczba porcji: 2
Sposób przygotowania
Krem z groszku
1W garnku gotujemy razem groszek, pora, czosnek, cebulę i gotować przez 10 minut. Następnie zmiksować i przepuścić przez sitko.
Sercówki, tuńczyk i pomidor
1Pomidora parzymy, obieramy i usuwamy z niego nasienie. Następnie kroimy w drobną kostkę.
2Tuńczyka w miseczce mieszamy z pomidorem, solimy i dodajemy troszkę oliwy.
3Układamy na talerzu mieszaninę z tuńczyka i pomidora za pomocą dwóch ringów. następnie dekorujemy sercówkami i kwiatami jadalnymi. Do środka lejemy krem z groszku i skrapiamy oliwą.
Dominik & Iurii
Anuluj pisanie odpowiedzi