Ładowanie strony…

Sercówki jadalne w towarzystwie kremu z groszku

Przez Dominik  ,   , , ,   ,

17 listopada, 2020

Krem z groszku z tego przepisu to świetny sposób, na przeniesienie się w śródziemnomorski klimat bez potrzeby wychodzenia z domu (poza wycieczką do najbliższego sklepu). Prosty, szybki i smakowity przepis, to wszystko, co tutaj znajdziesz!

  • Przygotowanie: 20 min
  • Gotowanie: 20 min
  • Liczba porcji: 2

Sposób przygotowania

Krem z groszku

1W garnku gotujemy razem groszek, pora, czosnek, cebulę i gotować przez 10 minut. Następnie zmiksować i przepuścić przez sitko.

Sercówki, tuńczyk i pomidor

1Pomidora parzymy, obieramy i usuwamy z niego nasienie. Następnie kroimy w drobną kostkę.

2Tuńczyka w miseczce mieszamy z pomidorem, solimy i dodajemy troszkę oliwy.

3Układamy na talerzu mieszaninę z tuńczyka i pomidora za pomocą dwóch ringów. następnie dekorujemy sercówkami i kwiatami jadalnymi. Do środka lejemy krem z groszku i skrapiamy oliwą.

Dominik & Iurii

Składniki

100 g Sercówki jadalnej

100 g Tuńczyk (z puszki)

100 g Pomidorów

Papryka słodka

Olej słonecznikowy

2 sztuki Kwiatów jadalnych

Na krem z groszku

200 g Groszku zielonego

1 Por

1 Cebula

1 Ząbek czosnku

Sól

00:00

0 Recenzji

Wszystkie pola oraz ocena gwiazdkowa są wymagane do przesłania recenzji.