Site icon Kuchnia hiszpańska – przepisy "Gotuj po hiszpańsku"

Marmitako z Łososiem

Marmitako z Łososiem

Przez agnieszka.j

5 maja, 2021

  • Przygotowanie: 2 godz. 25 min

Sposób przygotowania

1Moczymy papryczkę chorizo w ciepłej wodzie. Odstawiamy.

2Papryki i cebulę kroimy w małą kostkę. Do rondla wlewamy oliwę, czekamy aż się rozgrzeje i smażymy warzywa.

3Dodajemy puszkę pomidorów, mieszamy i gotujemy wszystko na średnim ogniu.

4Dodajemy wino, drobno posiekaną paprykę chorizo i chili do smaku. Gotujemy 5 minut. 

5Myjemy i obieramy ziemniaki, następnie kroimy je na podobny rozmiar jak łososia i dorzucamy do rondla. 

6Dodajemy bulion i gotujemy aż do zmięknięcia ziemniaków. 

7Zdejmujemy garnek z ognia i dodajemy na wierzch kostki łososia. Podgrzewamy dwie minuty, następnie wyłączamy ogień i pozwalamy dojść łososiowi w cieple pod przykryciem. 

8Dekorujemy natką pietruszki.

Składniki

00:00

0 Recenzji

Wszystkie pola oraz ocena gwiazdkowa są wymagane do przesłania recenzji.

Exit mobile version