![krewetki, smażenie , Altaviana](https://i0.wp.com/gotujpohiszpansku.pl/przepisy/wp-content/uploads/2020/11/1547225234_935787_1547556606_noticia_fotograma.jpg?resize=980%2C552&ssl=1)
![krewetki, smażenie , Altaviana](https://i0.wp.com/gotujpohiszpansku.pl/przepisy/wp-content/uploads/2020/11/1547225234_935787_1547556606_noticia_fotograma.jpg?resize=980%2C552&ssl=1)
Krewetki w cieście
23 listopada, 2020
Krewetki w cieście czyli inaczej tortillitas de camarones to specjał pochodzacy z Andaluzji podawany zwykle jako tapas. Jest to jedna z gastronomicznych atrakcji podczas karnawału w Kadyksie. Idealnie sprawdzą się tutaj krewetki koktajlowe.
- Przygotowanie: 30 min
- Gotowanie: 20 min
- Liczba porcji: 2
Sposób przygotowania
1Zaczynamy od przygotowania wszystkich składników. Krewetki obieramy i czyścimy.
2Cebulę i pietruszkę drobno siekamy.
3Do miski wrzucamy wszystkie składniki z wyjątkiem oliwy z oliwek.
4Mieszamy wszystko łyżką do uzyskania jednolitej masy i smażymy placuszki w głębokiej oliwie na złoty kolor.
5Podajemy na talerzyku. Smacznego!
Im cieńsze placki tym będą bardziej chrupiące.
Anuluj pisanie odpowiedzi