Znaczniki przepisu: masło

Bocadillo cubano al estilo segoviano – Kanapka kubańska w stylu segoviańskim

Ciekawe kanapki podawane w Hiszpanii o wyjątkowym smaku, na długo zapadającym w pamięci.

Przez w. kusiak

Smażony chlebek miodowy z konfitutarą jabłkową, serem i rozmarynem – Pan Frito de miel con confiutarade manzana,queso idiazábal y romero

Przedstawiam Wam bardzo ciekawą, smaczną  i szybką w przygotowaniu propozycję deseru. Potrzebujemy tylko kilku składników, które zazwyczaj znajdują się w każdej polskiej kuchni.

Przez k. then

Couland de chocolate – czekoladowe pragnienie

To niepozornie wyglądające ciasteczko kryje w sobie pobudzający smak aromatycznej czekolady. Stanowi niejako niespodziankę, zaskakując wypływającą z wnętrza płynną czekoladową lawą.

Przez Ela

krokiety

Croquetas de Jamon – Hiszpańskie krokiety z szynką serrano

Croquetas de jamon
Są to małe krokieciki, często serwowane w hiszpańskich restauracjach.  Można je podawać jako przystawkę lub całkowicie osobne danie.

Przez a.adamska