Znaczniki przepisu: masło
Bocadillo cubano al estilo segoviano – Kanapka kubańska w stylu segoviańskim
Ciekawe kanapki podawane w Hiszpanii o wyjątkowym smaku, na długo zapadającym w pamięci.
Przez w. kusiak
Smażony chlebek miodowy z konfitutarą jabłkową, serem i rozmarynem – Pan Frito de miel con confiutarade manzana,queso idiazábal y romero
Przedstawiam Wam bardzo ciekawą, smaczną i szybką w przygotowaniu propozycję deseru. Potrzebujemy tylko kilku składników, które zazwyczaj znajdują się w każdej polskiej kuchni.
Przez k. then
Couland de chocolate – czekoladowe pragnienie
To niepozornie wyglądające ciasteczko kryje w sobie pobudzający smak aromatycznej czekolady. Stanowi niejako niespodziankę, zaskakując wypływającą z wnętrza płynną czekoladową lawą.
Przez Ela
Croquetas de Jamon – Hiszpańskie krokiety z szynką serrano
Croquetas de jamon
Są to małe krokieciki, często serwowane w hiszpańskich restauracjach. Można je podawać jako przystawkę lub całkowicie osobne danie.
Przez a.adamska