Znaczniki przepisu: grzyby
Risotto z borowikami, szparagami i pastą truflową
Lekkie, kremowe, aromatyczne risotto, które skradnie podniebienie każdego kto go spróbuje ! To nie jest do opisania, to jest do spróbowania ;)
Przez n.bulanowska
Filet z kurczaka, faszerowany grzybami z sosem dyniowym
Danie typowe dla regionu galicyjskiego. Można je przygotować na dwa sposoby. Jednym z nich jest tradycyjne związanie dratwą, do którego potrzebne jest spore doświadczenie. Drugi i prostszy sposób to zawinięcie mięsa w folię aluminiową. Doskonałym połączeniem do tej potrawy jest wino półwytrawne.
Przez a.stryszowski
Arroz Meloso de conejo y champińones – Ryż Meloso z królikiem i pieczarkami
Danie kuchni hiszpańskiej, szczególnie popularne w Walencji, lecz swoją fakturą bardzo przypominające klasyczne Włoskie Risotto.
Przez m.gidelski