Główny składnik: Cukier
Sernik / Tarta de Queso
Przedstawiamy przepis na przepyszny sernik, który serwuje jedna z restauracji w centrum Walencji.
Przez p.vedrynskyy
Sopa de canela, con helado y crujoiente de fartons/ Zupa cynamonowa z lodami i chrupkami.
Jest to niezwykły i szybki do przygotowania deser, którym można zadziwić nawet najbardziej zaawansowanych wielbicieli słodkości.
Przez o.glukhenka
Tarta de naranja y almendra – ciasto pomarańczowe z migdałami
W kraju obfitującym w niesamowite pomarańcze, ten przepis wpisuje się wspaniale. Wielbiciele cytrusów powinni spróbować!
Przez a.wolowiec
Krem z ricotty z jabłkami – Crema de ricota con manzana
Lekki deser, łatwy do przygotowania w krótkim czasie. Bez pieczenia i dużej ilości składników. Idealny na gorące dni oraz brak czasu na gotowanie!
Przez a.dej
Peras al vino / Gruszki w winie
Klasyczny, popularny deser hiszpański, często podawany w restauracjach przez cały rok. Latem może być serwowany na zimno, natomiast zimą gruszki można podawać na ciepło. Hiszpanie używają dobrego wina do przygotowania deseru, w myśl zasady: używajmy do gotowania takiego wina, jakie podalibyśmy do picia.
Przez p.vedrynskyy