Bułeczki z Majorki Jakub 3 lata ago Bułeczki z Majorki Przez j. brzozowski Mięso Jajka, Mięso Smażenie 23 lipca, 2021 Bułeczki z Majorki dobre o każdej porze dnia: na śniadanie, obiad i kolację 🙂 Przygotowanie: 25 min Gotowanie: 15 min Sposób przygotowania 1Mięso wieprzowe smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. 2Do podsmażonego mięsa dodajemy surową kiełbasę peklowaną oraz pokrojone smażone pomidory. 3Farsz odstawiamy na kilka minut ciągle mieszając do czasu, aż otrzymamy spójną konsystencję. 4Dodajemy soli, pieprzu i oregano wedle gustu. 5Drylujemy łyżeczką bułeczki i wyciągamy środek (ok 1/3 z każdej bułki). 6Następnie w powstałe miejsce nakładamy farsz. 7Na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oliwy wykładamy nasze bułeczki. 8Podczas smażenia na każdą z bułek (na farsz) wybijamy jajko. 9Wszystko delikatnie podsmażamy do momentu ścięcia się białek.Gotowe - Smacznego 🙂 Składniki4 sztuki Bułek200 g Smażonych Pomidorów100 g Wpierzowiny siekanej100 g Surowej kiełbasy peklowanej1/2 szklanki Oleju z Oliwy4 sztuki Jajek1 szczypta Oregano1 szczypta pieprzu 00:00 0 Recenzji Anuluj pisanie odpowiedziTwoja opinia...Wszystkie pola oraz ocena gwiazdkowa są wymagane do przesłania recenzji.Twoje imię ... Twój email ... Zapisz moje dane, adres e-mail i witrynę w przeglądarce aby wypełnić dane podczas pisania kolejnych komentarzy. Notify me of new posts by email. {{#message}}{{{message}}}{{/message}}{{^message}}Your submission failed. The server responded with {{status_text}} (code {{status_code}}). Please contact the developer of this form processor to improve this message. Learn More{{/message}}{{#message}}{{{message}}}{{/message}}{{^message}}It appears your submission was successful. Even though the server responded OK, it is possible the submission was not processed. Please contact the developer of this form processor to improve this message. Learn More{{/message}}Submitting…
Anuluj pisanie odpowiedzi