Sposób przygotowania: Chłodzenie

Tarta de mandarinas/ rolada z mandarynkami

To ciasto zaskoczyło wszystkich swoją prostotą ale też głębokim smakiem zawartych w nim składników, które świetnie się łączą i wzajemnie uzupełniają.

Przez p.klamerus

Sopa de canela, con helado y crujoiente de fartons/ Zupa cynamonowa z lodami i chrupkami.

Jest to niezwykły i szybki do przygotowania deser, którym można zadziwić nawet najbardziej zaawansowanych wielbicieli słodkości.

Przez o.glukhenka

krem z ricottą i musem jabłkowym

Krem z ricotty z jabłkami – Crema de ricota con manzana

Lekki deser, łatwy do przygotowania w krótkim czasie. Bez pieczenia i dużej ilości składników. Idealny na gorące dni oraz brak czasu na gotowanie!

Przez a.dej

Gruszki w winie - Peras al vino

Peras al vino / Gruszki w winie

Klasyczny, popularny deser hiszpański, często podawany w restauracjach przez cały rok. Latem może być serwowany na zimno, natomiast zimą gruszki można podawać na ciepło. Hiszpanie używają dobrego wina do przygotowania deseru, w myśl zasady: używajmy do gotowania takiego wina, jakie podalibyśmy do picia.

Przez p.vedrynskyy

Ptasie mleczko o smaku truskawkowym

Ptasie mleczko z truskawkami – Semifrío de fresas

Do przygotowania ciasta potrzebnych jest zaledwie kilka składników. Najważniejsze, aby dobrze schłodzić śmietanę przed ubiciem. Przygotuj również kilka foremek w kształcie np. prostokąta.

Przez natalia.k