Smażony chlebek miodowy z konfitutarą jabłkową, serem i rozmarynem – Pan Frito de miel con confiutarade manzana,queso idiazábal y romero
19 lipca, 2021
Przedstawiam Wam bardzo ciekawą, smaczną i szybką w przygotowaniu propozycję deseru. Potrzebujemy tylko kilku składników, które zazwyczaj znajdują się w każdej polskiej kuchni.
- Przygotowanie: 30 min
- Gotowanie: 15 min
Sposób przygotowania
1Z chleba wycinamy okrągłe talarki ( z samego środka) najlepiej używając do tego ringu.
2Jabłka obieramy, wyciągamy środek, i kroimy na tzw. łódki.
3Na rozgrzaną patelnie układamy wycięte krążki chleba po chwili dodajemy odrobinę masła.
4Gdy nasz chlebek będzie złocisty należy dodać łyżkę lub dwie miodu i zostawić chwilkę na patelni.
5Chlebek przekładamy na talerz.
6Na tej samej rozgrzanej patelni należy przygotować jabłka.
7Wkładamy na patelnię resztę masła i układamy na nią pokrojone w łódeczki jabłka.
8 Podsmażamy i dodajemy kolejne łyżki miodu tak żeby utworzył nam się sos. Pod koniec dodajemy do sosu gałązki rozmarynu.
9Jabłka przekładamy na chlebek, polewamy sosem.
10Całość zdobimy serem wędzonym.
Smacznego!
Anuluj pisanie odpowiedzi