Site icon Kuchnia hiszpańska – przepisy "Gotuj po hiszpańsku"

Brownie

Brownie

Przez k.golba    ,   

7 października, 2018

Ciasto czekoladowe znane na całym świecie. Sycące i słodkie, najlepiej smakuje lekko podgrzane. Dostępne w każdej hiszpańskiej kawiarni czy restauracji, często polecane do kawy albo jako deser w menu dnia. W opozycji do bardzo słodkiego hiszpańskiego brownie polecam zdrowszą wersję tego pysznego ciasta, którego głównym składnikiem jest cukinia.

  • Przygotowanie: 35 min
  • Gotowanie: 45 min

Sposób przygotowania

Składniki

400 g startej cukinii

2 jajka

70 g mąki kokosowej

80 g erytrolu

20 g oleju kokosowego

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 łyżeczka cynamonu

szczypta soli

Polewa:

tabliczka gorzkiej czekolady

1 łyżeczka oleju kokosowego

szczypta soli

opcjonalnie jakieś słodzidło

świeże owoce/orzechy

00:00

1 Recenzja

Grace

26 lutego, 2023

jeszcze nie piekłam dopiero chcę skorzystać z przepisu.

Wszystkie pola oraz ocena gwiazdkowa są wymagane do przesłania recenzji.

Exit mobile version