Ciasto czekoladowe znane na całym świecie. Sycące i słodkie, najlepiej smakuje lekko podgrzane. Dostępne w każdej hiszpańskiej kawiarni czy restauracji, często polecane do kawy albo jako deser w menu dnia. W opozycji do bardzo słodkiego hiszpańskiego brownie polecam zdrowszą wersję tego pysznego ciasta, którego głównym składnikiem jest cukinia.
Przygotowanie: 35 min
Gotowanie: 45 min
Sposób przygotowania
Składniki
400 gstartej cukinii
2 jajka
70 gmąki kokosowej
80 gerytrolu
20 goleju kokosowego
1 łyżeczkaproszku do pieczenia
1 łyżeczkacynamonu
szczyptasoli
Polewa:
tabliczka gorzkiej czekolady
1 łyżeczkaoleju kokosowego
szczyptasoli
opcjonalnie jakieś słodzidło
świeże owoce/orzechy
00:00
1 Recenzja
Grace
26 lutego, 2023
jeszcze nie piekłam dopiero chcę skorzystać z przepisu.
Grace
26 lutego, 2023
jeszcze nie piekłam dopiero chcę skorzystać z przepisu.