Tarta de queso
25 października, 2019
Zainspirowałem się tym deserem kiedy pierwszy raz go spróbowałem, bardzo mi zasmakował, więc stwierdziłem że dodam jego przepis. Jest to ciasto z 2 rodzajów sera. Smak jest bardzo ciekawy i polecam spróbować. A przez to, że jest łatwy w wykonaniu każdy sobie z nim poradzi. Deser ten często spotykałem w restauracjach Walencji.
- Przygotowanie: 40 min
- Gotowanie: 15 min
Sposób przygotowania
1Rozgnieć herbatniki na bardzo drobno
2Rozpuść masło i wlej je do herbatników, wymieszaj
3Wyłóż mieszankę na blachę tortownicy i równomiernie rozprowadź
4ubij jajka z cukrem
5dodaj serek mascarpone i ser kozi i ubijaj dłuższą chwilę aby składniki się wymieszały
6Dodaj do ciasta śmietankę i kontynuuj mieszanie
7Kiedy nasza masa będzie miała odpowiednią konsystencję i nie będzie zawierała grudek, przelewamy ja do tortownicy wypełnionej herbatnikami
8pieczemy nasze ciasto 12-15 min w temperaturze 215°C
9Gdy będzie już upieczona to należy ją schłodzić i trzymać w lodówce kilka godzin
Anuluj pisanie odpowiedzi