Bizcocho de Manzana y Zanahoria- Jabłkowo- marchewkowy biszkopt
14 czerwca, 2017
Biszkopt jabłkowo - marchewkowy to stosunkowo prosty przepis, który sprawdzi się idealnie przy każdej okazji. Jest to jeden z przepisów stosowany w wielu hiszpańskich domach ze względu na prostotę jego wykonania. Idealnie łączy się z płynną czekoladą, jak i z owocowymi sosami, więc można stwierdzić, że jest to idealna baza do stworzenia wspaniałego i zarazem pysznego deseru, który zachwyci wszystkich domowników.
- Przygotowanie: 15 min
- Gotowanie: 40 min
Sposób przygotowania
1Jabłko i marchew obieramy ze skórki i ścieramy na tarce (grube oczka).
2Jajka ucieramy z cukrem do momentu powstania jednolitej masy.
3Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy.
4Przelewamy masę do silikonowych foremek.
5Piekarnik ustawiamy na 170 stopni.
6Wkładamy do piekarnika na 30- 45 minut, dopóki ciasto nie zbrązowieje.
7Podajemy na zimno z cukrem pudrem.
Anuluj pisanie odpowiedzi