![](https://i0.wp.com/gotujpohiszpansku.pl/przepisy/wp-content/uploads/2019/10/biszkopt-hiszpa%C5%84ski.jpg?resize=960%2C720&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/gotujpohiszpansku.pl/przepisy/wp-content/uploads/2019/10/biszkopt-hiszpa%C5%84ski.jpg?resize=960%2C720&ssl=1)
Biszkopt hiszpański
25 października, 2019
Często mówimy, że piękno tkwi w prostocie, a moim zdaniem również smak, dlatego przedstawiam przepis na biszkopt hiszpański. Prosty w przygotowaniu i pyszny 🙂
- Przygotowanie: 15 min
- Gotowanie: 35 min
- Liczba porcji: 6
Sposób przygotowania
1Do miski wlewamy jogurt, wbijamy jajka i dosypujemy cukier.
2Wszystko miksujemy do uzyskania gładkiej masy.
3Następnie dodajemy saszetkę drożdży, kubek oleju i 3 kubki mąki. Ponownie miksujemy składniki.
4Formę do ciasta smarujemy masłem i wlewamy masę.
5Ustawiamy piekarnik na 170 stopni i pieczemy przez 35 min.
Jogurt cytrynowy możemy zastąpić jogurtem naturalnym i podczas mieszania składników dodać aromat cytrynowy.
Ciasto możemy podawać z cukrem pudrem.
Smacznego!
Anuluj pisanie odpowiedzi